Hångla upp själen – störtskönt och helt nödvändigt!

Vilken rubrik kanske du tänker om du inte ännu sett hashtagen #hånglauppsjälen och #makeoutwithyoursoul i sociala media. Minns inte riktigt när jag använde uttrycket första gången men det är många år sedan nu. Det slog mig hur lätt många människor kan slänga sig i armarna på en helt okänd människa och hångla upp personen i fråga rent fysiskt och hur svårt vi människor har att vara sårbara inför varandra. Hur svårt vi har att intressera oss för vår inre utveckling och hur litet förståelse vi har för att de allra flesta av oss för en tuff kamp med egot inuti oss som styr oss i allt vi gör.
Jag upplever att kärleken, kärleksfullheten, tacksamheten och förlåtelsen har fått allt mindre plats i vårt samhälle, i vardagen och därmed våra liv. Att hångla upp själen är ett begrepp för att för mig återta den fulla kärleken inom mig som jag föddes med och lita på att det finns en kraft starkare än jag själv. Kanske tycker du att det låter ansvarslöst att överlåta och ”skylla” allt på en kraft starkare än jag själv men det är i själva verket helt tvärt om.  När jag med kärlek släpper kontrollbehov och egot i mig så blir belöningen som mirakel runt mig och mina medmänniskor. Jag kan ändå aldrig kontrollera andra och annat. Bara mig själv.
 
Jag är så glad och tacksam att jag får möjlighet att lyfta det som ligger mig varmast om hjärtat i den här bloggen. Det handlar för mig om att förändra och utveckla det enda jag kan, mig själv. Mina insikter om hur jag försökt vara andra till lags har jag för längesedan gett upp. Det går inte att vara älskad av alla i en värld där få älskar sig själva. Det är en omöjlighet att bli accepterad av alla i en värld där många inte accepterat kärlek och kärleksfullhet. Till de vill jag bara skicka kärlek och ljus och en förhoppning om att de ska förstå den verkliga kraften i att lämna rädsla och ego bakom sig för att skapa ett bättre liv för sig själva och därmed också för världen.
Den här bloggen kommer att handla om min inre resa. Här kommer den andliga, sociala och mentala resan jag gör prägla den som kommer ut i skrift. Här kommer jag att skriva om det som vi sällan talar om med varandra. En blogg där jag vill och vågar prata om rädsla, sårbarhet, döden, livet, insikterna, livsglädjen, kärleken, skulden och skammen i våra liv. En blogg om vad som är verkligt och vad som är en illusion och hur det präglar våra enskilda och gemensamma resor. Här kommer kärleken vara central.  Hoppas du vill hänga med! Så frågan du får fundera över till min nästa blogg är om du hånglar upp själen? Jag har skrivit en bok i ämnet som heter just Hångla upp själen. Vill du läsa och beställa den så kan du maila mig på annorlundabra@icloud.com. Jag hånglar upp själen för att bli en bättre version av mig själv och en bättre vän med mig själv och därmed andra.
Kram till dig som vill ha eller behöver en kram
Camilla Näslund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s