Mina 15 sätt att se och förstå om jag är ego eller i sann kärlek!

Jag ligger och vilar och tänker på hur det blir när egon krockar, när egon tar för sig och när egon skapar än mer rädsla och kaos i oss, i mig. Jag gick djupare in i  och identifierade tankarna och kom fram till följande:
1. Mitt ego är rädslan i mig, mitt sanna jag är den kärleksfulla, tacksamma, tillitsfulla och omsorgsfulla i mig.

2. Mitt ego är oftast negativt inställt och det älskar när det bara är ok eller inte händer något för egot är baserat på rädsla och missunnsamhet mot mig själv och andra. Mitt sanna kärleksfulla jag är alltid fullt av glädje, det är positivt, nyfiket och äventyrligt.

3. Mitt ego håller mig inlåst i boxen och bryr sig alltid om andras åsikter om jag tänker att jag behöver vara utanför boxen. Mitt sanna och kärleksfulla jag vill kliva ur boxen eller helst av allt aldrig från början hamna i den. Mitt sanna och kärleksfulla jag har tillit till mig själv och lyssnar på magkänslan.

4. Mitt ego har ett addictivt tänkande och vill gärna vara beroende av allt och alla och har därför lätt att bli ett offer för omständigheter. Min sanna och kärleksfulla natur är fri,  obunden och trygg ändå eller tack vare det.

5. Mitt ego vill fokusera enbart på det yttre, allt materialistiskt görande och presterande i livet. Mitt sanna och kärleksfulla jag föredrar att jag fokuserar på mitt varande och mitt inre välbefinnande så att jag lyssnar inåt och skapar mitt liv och min egen lycka inifrån.

6. Mitt ego uppmuntrar mig att tro att jag förlorar tid i vad som var och vad som kommer att bli och försöker göra det som redan har hänt till stor betydelse och med kontroll styra det som ska hända i framtiden. Mitt sanna och kärleksfulla jag visar mig att nuet är det enda som räknas och som verkligen finns och som är möjligt att förändra.

7. Mitt ego är ansvarslöst och har uppskjutarsjukan. Mitt sanna och kärleksfulla jag tar ansvar och försöker alltid få saker att hända för mig nu.

8. Mitt ego föredrar alltid kvantitet istället för kvalitet och använder alltid tanken ”om bara…..” Mitt sanna kärleksfulla jag kommer alltid att vilja ha kvalitet och utifrån det kunna skapa kvantitet.

9. Mitt ego avskräcker mig från att tala sanning, det vill lära mig att jag är en medelmåtta som inte räcker till och som vill slira på det som kallas sanning eller undanhålla andra det som jag gör, händer mig eller att inte avslöja något om som jag gör. Mitt ego säger att det är ok att gå bakom ryggen på andra människor. Mitt sanna kärleksfulla jag
uppmuntrar mig att sjunga ut min sanning högt, att stå för den jag är och hur jag gör och det lär mig att det är ok att lysa oavsett och att skam och skuld står i vägen för ett bra liv!

10. Egot är misstänksamt och det lär mig att jag måste se och ha bevis för allt för att kunna tro på det. Det lär mig att jag vet bäst själv!
Mitt sanna kärleksfulla jag agerar och lär mig hur jag med tillit och tron på något/någon faktiskt tydligare kan se och att det blir som det ska.

11. Egot är listigt och lömskt och lurar in mig i sånt jag inte ska vara i för att sedan också vända det emot mig och ge mig skulden för att jag var dum nog att gå in i det! Mitt sanna kärleksfulla jag ger mig lugn möjlighet att stanna upp, stå still och tid att undvika självdestruktiva förhastade beslut.

12. Egot skapar tankekaos, mitt sanna kärleksfulla jag håller själslig ordning.
13. Egot är missunnsamt mot mig själv och andra och mitt sanna kärleksfulla jag är tacksamt. Mitt sanna kärleksfulla jag gläds alltid med både min och andras framgång.
14. Egot vill alltid ha och frågar vad kan jag få ut av det här, mitt sanna kärleksfulla jag vill alltid ge och frågar alltid vad jag kan bidra med in i det här?
15. Egot är självdestruktivt och fullt av självförakt. Mitt sanna kärleksfulla jag lyssnar på mina behov och är självrespekt och stor självkärlek.
Här är klipp jag gillar som handlar om egot från några av våra största andliga ledare och som inspirerar mig mycket att lära mig av:

Det är jobbigt att bli medveten om sitt ego men enda sättet att ta sig ur det är just rannsakan och insikt. Det är då förändring i varje nu är möjlig med mig själv. Kom ihåg att egot vill slå på dig för allt du inte åstadkommit tidigare och bästa sättet att slå tillbaka på egot är att mata det kärleksfulla, ALLTID!
Kram till dig som vill ha en kram eller behöver en!
// Camilla Näslund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s