6 frågor som boostar utvecklingspotential och som dödar rädslan!

Förstår idag hur viktigt det är att ha olika människor som inspiration där jag kan få uppleva livets alla hörn för att skapa mitt eget liv, se storheten i och vara tacksam över vardagen och det som många uppfattar som det lilla eller rent av obetydligt!

Jag vet att när jag nuddar vid motstånd i mig själv har jag något att ta itu med inuti mig själv och utveckla som ligger inlindat i rädsla och osäkerhet! Låter jag det ligga kvar ger det ångest och mental ohälsa. Vad jag tillåter är också det som kommer att fortsätta pågå i mitt liv!

Jag har bestämt mig för att att använda en del frågor för och till mig själv och min egen utveckling i mitt liv framåt. Jag har praktiserat de i ett antal år nu med resultatet att min livskvalitet höjts. De frågorna är:

1. Gynnar detta min utveckling att tänka eller reagera så som jag gör nu eller befinna mig i denna situation eller miljö?

2. Vilka känslor väcks i mig av denna händelse, upplevelse och/eller utmaning och varför?

3. Om det inte fanns några rädslor eller mindre behagliga konsekvenser av detta, hur skulle jag göra då?

4. Hur går det och hur mår jag när jag inte stannar upp och lyssnar på mig själv och magkänslan?

5. Vilka erfarenheter har jag av att lyssna på magkänslan och det jag innerst inne velat göra och/eller drömt om som jag också genomfört och hur kändes/känns det?

6. Vilka behov har/känner jag just nu i mitt liv, denna dag, i denna stund?

Dessa frågor får mig att se klarare på mitt liv och tar fokus från onödig rädsla. Det får mig påmind om allt jag faktiskt klarat av fram till nu och dessa frågor ger mig själv stöd i allt jag både kunnat och åstadkommit men också vart jag vill vara med mig själv. Skriver på svaren.

Det må vara svårt ibland men svårt är inte per automatik farligt.

Det är ok att känna mindre behagliga känslor och det bästa är att de går över. Särskilt när man gått emot sina rädslor.

Vilka stora och små drömmar och utmaningar har du i livet? Vilka frågor ställer du till dig själv för att utvecklas?
Kram till dig som vill ha eller behöver en kram!
Camilla Näslund 💖

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s