Stänger du ute kärleken i ditt liv?

Många av oss stänger ute eller har stängt ute en del eller all kärleken som kan flöda i våra liv. Vi är nog många som kan skriva under på hur vårt sätt att se på oss själva och andra skapat kärlekskvävning i våra liv.
Började skriva ner allt jag minns jag både hört av andra, upplevt andra göra och själv också ägnat mig åt. Har du inga punkter att checka av på den här listan som människa har du antingen ingenting eller jäkligt mycket att fundera över.
I ärlighetens namn, hur ärlig är du med dig själv och andra. I kärlekens namn, hur kärleksfull är du med dig själv och andra?
Här kommer de (enligt mig) de 10 säkraste sätten att stänga ute och kväva kärleken i ditt liv:
1. Stäng ute människorna i ditt liv som bryr sig om dig och visa aldrig din sårbarhet!
2. Vägra ändra dina åsikter och backa aldrig på dina krav.
3. Gör dig så upptagen av allt annat att det inte finns någon tid för att ägna problem, händelser eller känslor som lett dig till att kväva och stänga ute kärleken. Kör bara på och tro att det försvinner om du blundar.
4. Vägra dela med dig av vad du känner och hur den det berör eller du själv bidragit till det du känner.
5. Strunta i att förse människor i din närhet med värdefull information om hur relationen till dig kan bli bättre tillsammans med dig och dem du älskar.
6. Låt rädslan att bli sårad, övergiven och lämnad alltid få styra dig.
7. Var missunnsam och ogilla alla andras tankar, åsikter och idéer samtidigt som du ser till att få din vilja igenom.
8. Agera som om du inte bryr dig när du blir sårad eller sårar någon eller se någon annans behov. Spela alla spel du kan så att ingen når dig.
9. Dela inte sanningen av händelserna i ditt liv med de det gäller och förlåt aldrig någon eller ens dig själv.
10. Straffa den du är arg på med absolut tystnad, isolering och oärlighet.
Ja, vilken hemsk lista! Kanske tänker du först att sånt pysslar inte jag med. Kanske tänker du att oj, så har jag gjort för längesedan eller nyss. Jag skrev listan rakt upp och ner med viss brutalitet för att själv förstå vad frånvaro av kärlek verkligen betyder, hur resultatet och konsekvenserna blir men också för att tydligare kunna se lösningen.
Jag kan konstatera att kärlek i grunden för mig är:
– vänlighet
– öppenhet
– omtänksamhet
– tacksamhet
– ärlighet
– givmildhet
– lyhördhet
– accepterande
– förlåtelse
– samarbetsvilja
– intimitet och närhet
– nyfikenhet
– förståelse
– omsorg
– lyssnande
– tålamod
Jag fattar att allt som inte är ett uttryck av kärlek är ett uttryck av rädsla som egot i mig producerar. När jag är rädd blir jag stressad och när jag är stressad och rädd blir jag en högst osmart med mycket sämre omdöme. Reptilhjärnan vaknar av att egot skrämt upp den!
Kärlek är den jag verkligen är men också det jag gör. Kärlek är det vi är här för att vara och ge. I den värld vi lever i glömmer vi lätt bort det enda syftet vi har: kärleksfullheten! Av det händer så mycket bra av sig själv! Tillit till kärleken är det viktigaste vi har! Om jag inser och erkänner att det finns stunder jag låter rädslan stå emellan mig och de jag älskar så kan jag bättre lära mig vad kärlek är genom att också praktisera det!
 Kärleken ger inte upp, den kräver inget, den tvingar sig aldrig på oss eller attackerar oss. Kärleken håller aldrig tillbaka sig. Kärleken är tålmodig och förväntar sig inget tillbaka.
Lösningen då??? Vad är och finns det för lösning?? Att jobba med sin rädsla, att kommunicera. Att gå all in på allt vad kärlek är och betyder ger ett skönare ochsåklart ett  mer kärleksfullt liv. Att bli en kärlekspraktiserande människa och i alla lägen sätta sig in vad de kärleksfulla orden betyder i praktiken.
 När allt man känner kommer från en rädd men ändå kärleksfull plats är det lättare att förmedla sina känslor än när man är i attack. Att uttrycka sin rädsla till den eller de man älskar får den oftast att drastiskt krympa. Det öppnar upp en sårbarhet som inspirerar den det berör att våga göra likadant. På det sättet ger man också signaler att det inte alls är så farligt som egot i oss gärna vill ge sken av och dra oss in i.
När jag attackerar andra känner jag att jag också attackerar mig själv. Att vara sårbar är att stå i sin egen kärlek. Där kan jag aldrig förlora. Om den jag är sårbar inför vänder mig ryggen handlar det allt om hen och inget om mig. Där är det mest kärleksfulla jag kan göra att förlåta hen och önska hen all lycka! Bitterhet och ilska kväver kärleken. Bitterhet och ilska är ett val, inte en omständighet……
Kärleken ber oss aldrig offra eller skada oss själva. Jag lär mig hela tiden mer om mig själv och det som är inom mig. Påminner mig om att vara mer kärleksfull mot mig själv. Det är inte kärleksfullt att förminska sig själv, ej heller ge sig själv en större betydelse än man faktiskt har genom självcentrering. Kärleken är enkel, det är vi människor som genom illusionen rädsla gör det mer komplicerat än det behöver vara. Vad tänker du om min lista? Kommentera gärna och dela om du tror att någon annan har nytta av mitt inlägg.
Kram till dig som vill ha eller behöver en kram!
Camilla Näslund 🙏❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s