Thailand – mitt ”nya” hem!

Nu är jag efter lång resa med många utmaningar på plats i min bungalow i bergen på Koh Samui i Thailand. Minst sagt en utmaning och efter skräcken på Bangkoks flygplats har jag nu hamnat i lugn och ro i min bungalow mitt i en fantastisk grönska. Här växer bananer, Papaya och kokosnötter utanför min bungalow och jag ser långt ut över den Thailändska bukten.

Värmen är ljuvlig och känns bra. Särskilt när jag ser all snö hemmavid. Jag är helt slut efter lång resa fortfarande på tredje dagen. Jetlag och omställning till ny tid pågår. AC:n gick inte att stänga av och reglera så nu hostar jag och är risig. Allt åtgärdat nu. Det ät ett litet paradis och jag har allt jag behöver. Det är en omställning med denna ”självhet” och tystnad. Har tagit mig friheten att starta en egen podcast och det blir väl mitt prat här.

Jag tänker skriva, gå in i mig själv, läsa min dagbok och fundera över det senaste årets alla händelser och ta hand om allt i min takt! Hoppas kunna få ta del av lokalbefolkningen mer än min sista chartersemester i början på 2000-talet. Jag lär känna han som sköter området och han är oerhört hjälpsam. Han plockade ner en klase bananer till mig. De gröna ska ju vara resistent stärkelse.

Maten är hittils äggbaserad! Idag blir det dock ett restaurangbesök på toppen av berget här med grym utsikt. Rapport om maten kommer!.

Älskar grönskan och de varma tropiska regnen. Nya ljud och fåglar jag aldrig hört. Syrsorna sjunger fint här. Hoppas få testa kokosnötterna och Papayan snart. Det är lätt overkligt att det finns utanför knuten. Färsk kokos blir utmärkt. Papaya blir det inte i någon mängd. Jag ska testa hur det smakar direkt från trädet men håller mig till bär om jag hittar några.

Det skall bli en vespa levererad också inom kort men jag är för risig idag med hosta och litet feber. Vilar och låter det vara så länge. Kom på att jag behöver en telefonhållare till vespan så jag kan använda mig och se google maps. Tänker märka min vespa med en rosa sjal också för att hitta den.

Jag har det bra här helt själv men har inte riktigt landat. På sängbordet står fotot jag tagit med på mig och Petra. Det är så klart så jäkla tomt utan henne men det är ju min utmaning också så klart. Förvissad om att jag faktiskt kan ta mig hem om något händer och jag av någon anledning inte skulle fixa detta själv. Nu blir det lunch och vila för jag känner mig lätt febrig….dricker mängder med vatten och gurkmeja te med svartpeppar. Det blir som det ska.

Kram

Camilla Näslund

 

6 svar till “Thailand – mitt ”nya” hem!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s