Med 30 år på min ”bucketlist” blir nu drömmen äntligen verklighet!

Det är knappt att jag tror det är sant men efter en tids research har jag nu fått ihop det. Tack vare att jag redan befinner mig i Asien så kan nu min stora resedröm gå i uppfyllelse och jag får åka till Maldiverna som är #1 på min Bucketlist. Att jag dessutom får åka  med älskade kärleken Petra när jag fyller 50 år och det samma vecka är 3 år sedan vi möttes gör inte saken sämre.

Den 16 April lyfter Petras plan från Arlanda och den 17 april landar hon äntligen hos mig på Koh Samui. Vi har då inte setts på nästan tre månader.  En utmaning men också en bra sådan för oss båda.  Så himla glad att få två veckor här på Koh Samui och visa henne vad jag upptäckt här. Att göra litet andra öbesök på bl a  Ko Lipe och Koh Tao är tanken och ska bli så mysigt. Här finns många färjelinjer så det är enkelt att ta sig härifrån dit man vill och det är inte så kostsamt heller. Kanske stanna över några nätter och Koh samui är perfekt att utgå ifrån för vi får fina resor dit till havs och se några av Thailands finaste öar från havet.

Den 29 April är det sedan dags att förverkliga våra drömmar om att få se och uppleva  MALDIVERNA. Det blir två efterlängtade veckor i paradiset som står på både min och Petras personliga bucketlists. Frågan var för mig hur det ens skulle kunna bli möjligt men vi fick ihop det till slut.

  • Med Samui Ferry tar vi oss från Koh Samui till Surat Thani. Från Donsak Pier till Surat Thanis flygplats med transfer Flyget från Surat Thani till Bangkok tar en dryg timme.

  • När vi kommer till Bangkok checkar vi in på ett flygplatshotell 700 meter från flygplatsen och sover en natt för att kliva på planet till flygplatsen på Malé och Maldiverna den 30 April. Resan med Air Asia tar bara drygt 4 timmar.
  • När vi landat på Maldiverna så tar vi  Färjan från Male till Diffushi , det tar knappt tre timmar. Det finns även speedboat som tar en timme men vi vill verkligen insupa havet och öarna vi passerar så den längre turen känns bäst och har man tur får man se delfiner på vägen fram till vårt slutmål som är ön Dhiffushi.    Där vi skall bo direkt på stranden hos Bibee guesthouse i 15 dygn. Vi har bokat ett dubbelrum inklusive frukost och middag. Efter min och Petras research kan vi konstatera att prisläget är olika på de olika öarna vad gäller kostnader för måltider på restaurang. Det kan bli oerhört dyrt. När jag letade boende gick jag på höga betyg och lägsta pris ihop med att vi ville att det skulle ligga på stranden. Jag kollade gästernas omdömen och såg också att hotellet arrangerade intressanta utflykter. Det var lätt att spara ner alla alternativ med konto på booking.com och bokningen gick oerhört smidigt utan att behöva förskottsbetala. Jag kollade Youtube klipp och efter 30 ,imuter framför datorn var det avgjort. Nedan ser du vart vi checkar in! Snart är vi i paradiset……..Vilket ställe! Passar oss utmärkt.

Dhiffushi har 3 caféer och 7 små affärer. Ön är 950 meter lång och 200 meter bred. Totalt 22 hektar.  Det bor 1030 personer på ön. Små fina väger att promenera runt på men många verkar cykla.

Jag har lagt några timmar på att googla, gå igenom alternativ på booking.com och kolla flyg på momondo.se men också leta transfer, färjor och kolla kartor.  Det var det sannerligen värt. Kalaset slutar på  15 000 kr för två personer. Helt överkomligt för 16 dagar i Paradiset. Kolla in youtubeklippen jag lagt in.

Maldiverna erbjuder fantastiskt  marint liv och jag ser fram emot båtutflykt för att se delfiner men också att paddla mycket kanot runt ön. Får se om det blir något extra jag kan unna mig med på min födelsedag.

Tänker att jag borde utmana min rädsla ordentligt genom att snorkla med hajarna men jag vet inte om jag vågar kliva i. En riktig utmaning. Att jag måste köpa en GoPro kamera råder det inget tvivel om i alla fall.

Det finns massor att göra på Maldiverna vad gäller utflykter om plånboken är full. En tur med en Ubåt eller ett flygplan för att fota från ovan eller på havsbotten. Jetski, Maldivisk musik och kultur eller privat Catamaran att segla i. Har man riktigt fet plånbok kan man få en kryssning med en Yacht för ringa 16 000 kr per dygn.

Jag ser fram emot två veckor med älskade kärleken i paradiset. För mig är detta högst overkligt och jag är glad att vi delar drömmen om Maldiverna och nu också får uppleva det ihop. För mig är den här resan ett mirakel och att dela det med min stora kärlek är fantastiskt. Uppskattar bara att få gå på strandpromenad, ligga i solstolen, bada och prata som vi inte gjort på flera månader. Närvaro och tid tillsammans är hårdvaluta för mig. Jag är säker på att det blir ett verklig minne för livet och att det är första men troligen inte sista gången vi åker till Maldiverna om vi får möjlighet. Ska bli så spännande att få uppleva denna övärld och så nice att köra ner fossingarna i den kritvita sanden och bara njuta av god mat och ett härligt ställe.

  • När det sedan är dags att lämna Maldiverna och säga Hej då  så lyckades vi hitta flyg där vi är i god tid när vi landar och hinner ta gratis transfer från Bangkoks flygplats Don Muang till den stora internationella flygplatsen , Suvarnabhumi därifrån vår flight med Thai Airways tar oss till Stockholm.

Vad som händer på vår resa kan du läsa litet om i bloggen här under kategorin Maldiverna. Vi är exalterade över denna resa och så glada att den nu blir av. Snacka om grymt härlig 50 års dag jag får! Så tacksam!

Vilket resmål har du överst på din önskelista???

Kram Camilla Näslund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s