STYMPAD – Den sjuka sanningen om överviktsoperationernas konsekvenser.

Det var nära att mitt nästa bokmanus skulle åka i soporna för ett tag sedan. Det är så tungt att skriva om, så vidrigt att gå igenom allt från fakta, vårdmissar, dödsfall, svårt sjuka, skadade, okunskapen i vården och industrins korrupta, sjuka makt över vården. Kanske mest av rädsla för att ställa mig i ljuset och prata om detta med många fler än de jag supportat och hjälpt genom åren. Det finns också en hel del näthat riktat mot oss som kritiserar överviktsoperationerna.
 
Men det vände…..jag kan bara inte låta allt detta i erfarenheter, berättelser och kunskap åka i soporna under knappen delete. I höst kommer den och med tanke på allt hat jag fått utstå i olika grupper på Facebook tidigare för min kritik, när det gäller modern tids värsta lobotomering, så lär inte boken göra det lättare på det planet. Jag vet när jag skriver vad jag kommer att få möta. Stora mörka krafter av industrin och kirurger men också många av alla de opererade som ännu inte fått komplikationer. Förstår att det jag vet och genomlevt skrämmer. Jag skulle nog också bli skiträdd i början och vilja blunda för det. Jag kommer att vara redo. Jag tänker stå upp för alla som vi förlorat i detta vansinne och för sjuka och skadade samt deras anhöriga som inte orkar eller klarar att berätta sin historia. Den här boken kommer också utförligt beskriva kopplingen inga kirurger vill prata om och se, mellan överviktsoperationerna och sockerberoende. 
 
Jag inser också att jag måste ha varit journalist i mitt förra liv. Att kvällspressen/dagspressen inte hittat det jag hittat i min research vad gäller överviktsoperationer är mer än märkligt. Att de sen inte har skrivit om det gör saken lätt absurd för mig. Kanske kan jag i bästa fall fungera som en ringklocka för de som skriver om detta med överviktsoperationer och kallar sig journalister i samhällets tjänst.
 
Jag har lagt ett gigantiskt pussel under flera år och tillsammans med Maria Jallow vill jag ta debatten till en ny nivå där biokemi och hjärnskador bara är en liten del av detta ingrepps vidriga konsekvenser.
 
Jag har också ägnat mig åt att slå på miniräknaren och räknat efter vad överviktsoperationer egentligen kostar. Givetvis från betrodda källor och direkt från de som sitter på kassaboken.  DET blir ett mycket intressant kapitel för alla skattebetalare men även våra politiker att läsa.
 
Tack till min kära vän och medförfattare Maria Jallow för all pepp och support du ger mig. Utan dig, ingen bok. Tacksam att du ville göra denna resa med mig och tack för att du hjälpt mig överleva. 
 
En alldeles extra eloge och stor tacksamhet riktar jag till Lena Winroth som i många stunder hjälpt mig styra upp min läkare efter provtagningar genom att guida mig rätt. Jag har lärt mig mycket av det och fått en något bättre livskvalitet. Jag har med de noteringar jag gjort också kunnat hjälpa andra. 
 
Tack också för alla påminnelser denna vecka Anna Hallén Buitenhuis om varför det är så viktigt att skriva den här boken. Tack vare dig så har en ny dimension landat i boken och skrivandet tog ny energifylld fart. 
Fortsättning följer…….
Kram Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s